Palvelukuvaus ja tietosuojaseloste

Toimi näin hätätilanteessa:

Jos sinulla tai läheiselläsi on välittömän hoidon tarve, soita heti hätäkeskukseen puhelinnumeroon 112.

Terveyden sää on Luonan tuottama palvelu, jonka verkkosivulta www.terveydensaa.fi ja sosiaalisen median kanavista löydät ajankohtaista tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista.

Jos haluat henkilökohtaista terveysneuvontaa, voit soittaa Luona Terveysneuvontaan numeroon 0600 108 08, joka on auki vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Terveysneuvonnasta voit kysyä terveyteen liittyviä kysymyksiä. Palvelu on avoin kaikille apua tarvitseville. Tarjoamme palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Neuvonta on maksullista, ja yhden puhelun hinta on 9,43 euroa +pvm/mpm. 

Luona Terveysneuvonnan puhelimeen vastaavat luonalaiset terveydenhuollon ammattilaiset, joilla on terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan koulutus sekä vankka työkokemus. He osaavat arvioida luotettavasti sen, tarvitseeko sinun käydä lääkärin tai terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla vai riittääkö tilanteessasi kotihoito. Hoitajamme vastaavat kysymyksiin, antavat hoito-ohjeita ja ohjaavat sinut tarvittaessa eteenpäin.

Terveysneuvonnan puhelinpalvelussa ei voi uusia reseptejä tai saada sairauslomatodistusta. Palveluun ei myöskään voi lähettää mediatiedostoja, esimerkiksi valokuvia.

Jos haluat henkilökohtaista terveysneuvontaa, tulee sinun antaa palveluun soitettaessa henkilötunnus. Mikäli soitat toisen henkilön puolesta, me varmistamme, että henkilö on antanut suostumuksensa.  Jos et halua antaa henkilötunnustasi, voimme antaa neuvontaa ja ohjausta vain yleisellä tasolla.

Terveysneuvontaan soittaessasi kertomasi asiat jäävät sinun ja palvelussa toimivien asiantuntijoiden välisiksi, eikä niitä kirjata sellaisiin järjestelmiin, joista joku muu terveydenhuollon toimija pystyy niitä tarkastelemaan.

Verkkosivuillamme tai sosiaalisen median kanavissamme emme vastaa henkilökohtaisesti kysymyksiin terveydestä tai tee hoidon tarpeen arviointia. Palvelumme käyttäjänä vastaat itse siitä, ettet lähetä meille henkilökohtaiseen terveytesi liittyvää tietoa. Jos sinulla on tarve henkilökohtaiseen terveysneuvontaan tai hoidon tarpeen arviointiin, soita Luona Terveysneuvontaan.

Suurin osa puhelinpalveluumme soittavista ihmisistä saa ratkaisun mieltään vaivaavaan ongelmaan saman tien. Luona on tuottanut terveysneuvonnan palveluja julkisen ja yksityisen terveydenhuollon toimijoille jo vuodesta 2003.

Voit tutustua Luona Terveysneuvonnan puhelinpalvelun tietosuojaselosteeseen tarkemmin

Tutustu tietosuojaselosteeseen