Tervetuloa Terveyden sää -palveluun!

Hei ja lämpimästi tervetuloa Luonan Terveyden sää -palveluun!

Olen Annika, Terveyden sään oma sairaanhoitaja. Minä ja koko Terveyden sään ammattilaisten osaava tiimi toivomme kovasti, että viihdyt seurassamme ja löydät palvelustamme paljon hyödyllistä ja hyvinvointiasi edistävää tietoa ja vinkkejä. Jos sinua huolettaa jokin terveyteen liittyvä asia, voit myös soittaa meille. Vastaamme vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä numerossa 0600 10808. (Puhelun hinta on 9,43 euroa + pvm/mpm.)

Olet varmaankin jo ehtinyt hieman tutustua Terveyden säähän. Tarjolla on aina kuluvan kauden terveyden sään ennuste, joka auttaa sinua varautumaan ajoissa terveyden säätilan muutoksiin. Kerromme esimerkiksi, mitä epidemioita on juuri nyt liikkeellä tai miten vallitsevat olosuhteet vaikuttavat sinun ja läheistesi hyvinvointiin. Poimi myös käyttöösi asiantuntijoidemme yhdessä koostamat parhaat terveysvinkit tai kysy luottamuksella neuvoa Luona Terveysneuvonta -puhelinpalvelustamme. Meille voivat soittaa kaikki.

Sen lisäksi, että päivystän itse puhelimessa ja vastaan kysymyksiinne, tuotan erilaista sisältöä palveluumme ja sen sosiaalisen median kanaviin: Facebookiin, Instagramiin ja Twitteriin. Löydät minut sieltä tunnisteella @terveydensaa sekä #terveydensaa ja #kysyannikalta.

Itse asun Helsingissä, mutta juureni ovat tiukasti Keski-Pohjanmaalla, jossa vietin lapsuuteni ja nuoruuteni sekä opiskelin sairaanhoitajaksi. Perheeseeni kuuluu mies ja kolme lasta. Äidiksi tulin ensimmäisen kerran vuonna 2007, joten lapseni ovat melko pieniä vielä.

Rakastan työtäni, mutta sairaanhoitaja ei ollut ensisijainen haaveammattini! Minusta piti tulla poliisi, mutta näköni ei ollut riittävän hyvä, jonka vuoksi tuo haave tyssäsi ensimetreille. Sairaanhoitajana erikoistuin lasten ja nuorten hoitotyöhön, ja työskentelin aluksi vastasyntyneiden teho-osastolla. Myös nykyisessä työssäni saamme paljon kyselyitä huolestuneilta vanhemmilta, joiden lapsi on sairas.

Työ ja perhe pitävät minut kiireisenä, mutta haaveilen, että voisin jonain päivänä palata rakkaan taideharrastuksen pariin. Maalaaminen ja piirtäminen ovat jääneet – nyt lähinnä remontoin kotia tai koitan peitellä lasten tekemät kynänjäljet seinissä!

Työskentelen täällä Luonassa, jossa kuulun puhelintyötä tekevään tiimiin. Teemme ympäri vuorokauden tapahtuvaa hoidontarpeen arviointia. Puhelimessa kuuntelen potilaan ongelman tai huolen ja pyrin tekemään arvion siitä, voiko hän jäädä kotihoitoon antamieni ohjeiden kanssa vai tulisiko hakeutua terveydenhuollon ammattilaisen luokse. Puheluita tulee kymmenittäin työvuoroni aikana, joten tuntosarvet on oltava herkässä jokaisen soittajan kanssa. Huomio ei saa herpaantua, siksi kahvipannu on kuumana useita kertoja työvuoron aikana. Puheluita meille tulee ympäri Suomen, ja terveyshuolet liittyvät kaiken ikäisten ihmisten asioihin lapsista vanhuksiin.

Me uskomme, että tieto tukee terveyttä. Vielä kerran tervetuloa seuraamaan Terveyden säätä!

Talvisin terveisin,
Annika

PS. Tuleeko sinulle mieleen ajankohtainen terveysaihe, joka huolettaa tai mistä toivoisit lisätietoja? Liity sosiaalisen median kanavillemme ja kerro asiasta tunnisteella #kysyannikalta. Poimin säännöllisesti lukijoiltamme tulleita kysymyksiä ja kerron lisää heitä kiinnostavista aiheista.